CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

przerwy obiadowe

 

JADŁOSPIS OGÓLNY

IV   05.12. - 09.12. 22

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa jarzynowa * /Se, G,N, Go/300g/, makaron z serem rodzynkami i cynamonem

/G,N, O/200g/ woda/200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem   *300 ml G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /90g/G,Se/Go/, ziemniaki/ 80g/, buraki z jabłkiem /60g/, woda 200ml

ŚRODA

Obiad:          

Zupa żurek z ziemniakami */ 300ml/G,N,Go,Se/, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym / 100g/J,N,G,Se,Go/, ziemniaki /60g/, sałatka z ogórka kiszonego /50g/,woda /200ml/

CZWARTEK

Obiad:

Rosół z makaronem ** /Se,Go,G/300g/, kotlecik mielony drobiowy/J,G,Se /90g/, ziemniaki /70g/, surówka z kapusty białej /60g/, woda /200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Zupa krem z białych warzyw z grzankami */G,Se,N,Go/300g/, filet z ryby panierowany /

90g/R,J,Se,G,Go/, ziemniaki /80g/, surówka z kapusty kiszonej /60g/, woda /200g /

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : Mleko , produkty mleczne, marchew

MIKOŁAJ     05.12. - 09.12.22

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa jarzynowa */300g/G,Se/, Makaron z owocami /G/200g/, woda /200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem */300g/Se,G/, Potrawka drobiowa /100g/G,Se,Go/, ziemniaki 80g, buraczki z jabłkiem / 60g/, woda /200ml/

ŚRODA

Obiad:          

Żurek z ziemniakami */300g/G,Se/, Gołąbki bez zwijania w sosie pomidorowym /90g/G,J,Se,Go/, ziemniaki 50g/, sałatka z ogórka kiszonego /60g/, woda/200ml/

CZWARTEK

Obiad:

Rosół z makaronem **/300g/Se/G/, Kotlet drobiowy mielony   /J,G, Se /90g/, ziemniaki /70g/, surówka z kapusty białej z koperkiem /60g/,woda/200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Zupa krem z białych warzyw z grzankami */300g/Se,G/, filet z ryby panierowany /90g/R,J,G,Se,Go/, ziemniaki/70g/, surówka z kapusty kiszonej z koperkiem /60g/, woda/200ml/

JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : orzechy, jabłko

FILIP 05.12. - 09.12.22

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa jarzynowa * /Se, G, Go/300g/, makaron z serem /G,N/200g/, woda/200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem   *300 ml G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /90g/G,Go,Se/, ziemniaki /60g/, buraki gotowane / 60g/, woda/200ml/

ŚRODA

Obiad:          

Zupa żurek z ziemniakami */ 300ml/G,Go,N,Se/,   gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym / 100g/G,J,Se,N,Go/, ziemniaki /60g/,sałatka z ogórka kiszonego /60g/, woda/200ml/

CZWARTEK

Obiad:

Rosół z makaronem ** /Se,Go,G/300g/, kotlet mielony drobiowy   /J,Se,G /90g/, ziemniaki /70g/, surówka z kapusty białej /60g/, woda/200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Zupa krem z białych warzyw z grzankami   */G,Se,N,Go/300g/, filet z ryby panierowany /

90g/R,J,G,Se/, ziemniaki /70g/, surówka z kapusty kiszonej /60g/, woda /200ml/

Akcje w których uczestniczymy

polskabiega.jpg
Copyright © 2022 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Monday the 5th. Siewierz