CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS OGÓLNY III 27.11. - 01.12.23

Poniedziałek

Obiad:

Zupa kapuśniak z białej kapusty*/Se,Go, G/300g/, eskalopki drobiowe/G,Se, J/90g w sosie chrzanowym /G, N/30g/,kasza jęczmienna/90g/G,/, surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną /N /70g/, woda /200ml/

WTOREK

Obiad:

Zupa brokułowa z zacierką */300g/N,G,Se,Go/, kluski na parze z jogurtem truskawkowym / 4szt/G,J,N/, woda /200ml/

ŚRODA

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem */Se,G,Go,N/300ml/, gulasz /110g/G,Se,Go/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem /70g/Se/, woda /200ml/

CZWARTEK:

Obiad:

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,N,Go,G/300g/, kluski leniwe /200g/N,J,G/, z sosem owocowym, woda /200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Zupa warzywna z makaronem /Se,N,G,Go/*300g/, ryba panierowana /90g/R,J,G,Se/, ziemniaki / 80g/, surówka z ogórka kiszonego /60g/, woda /200g

JADŁOSPIS Eliminacyjny : Orzechy , jabłko 27.11. - 01.12.23

Filip

Poniedziałek

Obiad:

Zupa kapuśniak z białej kapusty*/Se,Go, G/300g/, eskalopki drobiowe/G,Se, J/90g/ w sosie chrzanowym /G, N/30g/,kasza jęczmienna/90g/G,/, surówka z marchewki ( bez jabłka) ze śmietaną /N /60g/, woda/200ml/

WTOREK:

Obiad:

Zupa brokułowa z zacierką /Se, N,G, Go/*300g/, kluski na parze z jogurtem truskawkowym /4 szt/25g/J,N,G/, woda/200ml/

ŚRODA

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem */Se,G,Go,N/300ml/, gulasz/90g/Se,G/,ziemniaki/80g/, surówka z kapusty czerwonej /70g/, woda/200ml/

CZWARTEK:

Obiad:

Krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,N,Go,G/300g/, kluski leniwe /200g/, z sosem owocowym /20g/, woda/200ml

PIĄTEK

Obiad:

Zupa warzywna z makaronem /Se,N,G,Go/*300g/, ryba panierowana /90g/R,Se,G,J/, ziemniaki / 80g/, surówka z ogórka kiszonego /70g/, woda/200ml/

JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : mleko produkty mleczne 27.11. - 01.12.23

Poniedziałek

Obiad:

Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami /* 300ml/ Se,G/,Eskalopki drobiowe/G,Se, J/90g/ w sosie chrzanowym /G/30g/,kasza jęczmienna/90g/G,/, surówka z marchewki i jabłka /60g/, woda/200ml/

WTOREK:

Obiad:

Zupa brokułowa z zacierką */G,Se/300g/, kluski na parze z owocowym sosem /4 szt/G,J./

woda/200ml/

ŚRODA

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem */Se,G/300g/,Gulasz /110g/Se,G/,ziemniaki/80g/, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem /70g/, woda /200ml/

CZWARTEK:

Obiad:

Zupa Krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,G/300g/, Kluski jaglane /200g/, z musem owocowym / 20g/,woda/200ml/

PIĄTEK

Obiad:

Zupa warzywna z makaronem */Se,G/300g/, ryba panierowana /90g/R,J,G,Se/, surówka z ogórka kiszonego /60g/, ziemniaki /60g/G/, woda/200ml/

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

Akcje w których uczestniczymy

szkola_bez_przemocy_small.jpg
Copyright © 2023 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Thursday the 7th. Siewierz