CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS ogólny 16.09. - 20.09 .24
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i lubczykiem*/Se,Go, N/300g/,spaghetti bolognese /200g/G/, woda /200ml/, dbm -zupa bez śmietany, bG- makaron b/G
WTOREK:
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią/Se, N,Go, G/*300g/, ziemniaki /80g/, gulasz
mięsny/110g/Se,Go,G/, fasolka szparagowa/70g/, woda/200ml/, dbm- zupa czysta , dbG – makaron b/G, d weg- gulasz jarzynowy
ŚRODA
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami i pietruszką zieloną*/Se,N,Go,G/300ml/, makaron z serem , rodzynkami i cynamonem /200g/N,G,J/, woda/200ml/, d- bg – makaron b/G , bm – zupa bez N, makaron z sosem owocowym
CZWARTEK:
Obiad: Bulion z makaronem i pietruszką zieloną*/Se,G,Go/300g/, ziemniaki /80g/, filet drobiowy w sezamie/S/J,G,e/90g/, marchewka z jabłkiem/70g/,woda /200ml/diety: bG- makaron b/G, panierka b/G , wege – kotlet warzywny
PIĄTEK:
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z lubczykiem/Se,Go,G/*300g/, filet z ryby panierowany / 80g/G,R,J,Se/, ziemniaki /80g/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda/200ml/d bg – panierka b/G , wege – kotlet z cieciorki
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

JADŁOSPIS eliminacyjny: Gluten, mleko , produkty mleczne , drożdże
Tobiasz 16.09.- 20.09.24


PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami */300g/, makaron bezglutenowy( kukurydziany) z sosem bolognese /Se /200g/, woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem b/G i bazylią*/300ml/, gulasz /110g/Se/, fasolka
szparagowa/70g/, ziemniaki /80g/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami i z pietruszką zieloną*/300ml/, makaron b/G z sosem owocowym /200g/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa bulion z makaronem kukurydzianym i pietruszką zieloną*/300g/Se/, filet z kurczaka w panierce b/G /90g/, ziemniaki /70g/, surówka z marchewki i jabłka bez cukru/70g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jaglanej */ 300ml/, filet z ryby na parze /90g /, ziemniaki /80g/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda /200ml/
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

JADŁOSPIS eliminacyjny : wieprzowina, żelatyna MARIANKA 16.09 – 20.09.24
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i lubczykiem*/Se,Go, N/300g/,spaghetti bolognese( mięso drobiowe) /200g/G/, woda /200ml/
WTOREK:
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią/Se, N,Go, G/*300g/, ziemniaki /90g/, gulasz drobiowy / 100g/Se,Go,G/, fasolka szparagowa/70g/, woda /200ml/
ŚRODA
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami i pietruszką zieloną*/Se,N,Go,G/300ml/, makaron z serem i rodzynkami /200g/N,G/, woda/200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Bulion z makaronem i pietruszką zieloną*/Se,G,Go/300g/, ziemniaki /90g/, filet drobiowy w sezamie/S/J,G,e/90g/, marchewka z jabłkiem/70g/,woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z lubczykiem/Se,Go,G/*300g/, filet z ryby panierowany /90g/G,R,J,Se/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda /200ml/

Copyright © 2024 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Thursday the 19th. Siewierz