CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPISOGÓLNY15.04. - 19.04.24

PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Barszcz biały z ziemniakamiz majerankiem */Se,Go, N,G/300g/, makaron penne zapiekany z kolorowymi warzywami i bazylią w sosie pomidorowym /200g/ kompot /200ml/, dbm -zupa bez śmietany , dieta b/G – makaron B/g

WTOREK
Obiad:
Zupa z białych warzyw z grzankami /Se, N,Go, G/*300g/,kluski leniwe z sosem truskawkowym / 130g/N,J,G/,woda/200ml/, dbm- zupa bez N,kluski jaglane , dbG – kluski leniwe b/G
ŚRODA
Obiad:
Bulion z makaronem**/Se,G,Go/300ml/, filet z kurczaka/90g/Se,G,J/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty czerwonej z zieloną pietruszką/70g/, kompot /200ml/, d weg- kotlet z ciecierzycy/Se/, bulion warzywny
CZWARTEK:
Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki */Se,N,G,Go/300g/, naleśniki z serem /N,J,G /200g/i z sosem truskawkowym , woda /200ml/d-bm- naleśniki bm z mięsem , d bg- naleśniki b/G
PIĄTEK
Obiad:

Krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem/Se,G,Go/*300g/, filet z ryby panierowany //90/G,Se,J,R/, ziemniaki /90g/, buraczki /70g/, kompot owocowy/200g /

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

 

Akcje w których uczestniczymy

pij_mleko.jpg
Copyright © 2024 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Tuesday the 16th. Siewierz