- Szczegóły
- Odsłony: 144
CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC
PRZERWY OBIADOWE:
I grupa- kl. I- III: 11:20- 11:35
II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30
JADŁOSPIS OGÓLNY III 27.11. - 01.12.23
Poniedziałek
Obiad:
Zupa kapuśniak z białej kapusty*/Se,Go, G/300g/, eskalopki drobiowe/G,Se, J/90g w sosie chrzanowym /G, N/30g/,kasza jęczmienna/90g/G,/, surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną /N /70g/, woda /200ml/
WTOREK
Obiad:
Zupa brokułowa z zacierką */300g/N,G,Se,Go/, kluski na parze z jogurtem truskawkowym / 4szt/G,J,N/, woda /200ml/
ŚRODA
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem */Se,G,Go,N/300ml/, gulasz /110g/G,Se,Go/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem /70g/Se/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad:
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,N,Go,G/300g/, kluski leniwe /200g/N,J,G/, z sosem owocowym, woda /200ml/
PIĄTEK
Obiad:
Zupa warzywna z makaronem /Se,N,G,Go/*300g/, ryba panierowana /90g/R,J,G,Se/, ziemniaki / 80g/, surówka z ogórka kiszonego /60g/, woda /200g
JADŁOSPIS Eliminacyjny : Orzechy , jabłko 27.11. - 01.12.23
Filip
Poniedziałek
Obiad:
Zupa kapuśniak z białej kapusty*/Se,Go, G/300g/, eskalopki drobiowe/G,Se, J/90g/ w sosie chrzanowym /G, N/30g/,kasza jęczmienna/90g/G,/, surówka z marchewki ( bez jabłka) ze śmietaną /N /60g/, woda/200ml/
WTOREK:
Obiad:
Zupa brokułowa z zacierką /Se, N,G, Go/*300g/, kluski na parze z jogurtem truskawkowym /4 szt/25g/J,N,G/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem */Se,G,Go,N/300ml/, gulasz/90g/Se,G/,ziemniaki/80g/, surówka z kapusty czerwonej /70g/, woda/200ml/
CZWARTEK:
Obiad:
Krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,N,Go,G/300g/, kluski leniwe /200g/, z sosem owocowym /20g/, woda/200ml
PIĄTEK
Obiad:
Zupa warzywna z makaronem /Se,N,G,Go/*300g/, ryba panierowana /90g/R,Se,G,J/, ziemniaki / 80g/, surówka z ogórka kiszonego /70g/, woda/200ml/
JADŁOSPIS ELIMINACYJNY : mleko produkty mleczne 27.11. - 01.12.23
Poniedziałek
Obiad:
Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami /* 300ml/ Se,G/,Eskalopki drobiowe/G,Se, J/90g/ w sosie chrzanowym /G/30g/,kasza jęczmienna/90g/G,/, surówka z marchewki i jabłka /60g/, woda/200ml/
WTOREK:
Obiad:
Zupa brokułowa z zacierką */G,Se/300g/, kluski na parze z owocowym sosem /4 szt/G,J./
woda/200ml/
ŚRODA
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem */Se,G/300g/,Gulasz /110g/Se,G/,ziemniaki/80g/, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem /70g/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad:
Zupa Krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,G/300g/, Kluski jaglane /200g/, z musem owocowym / 20g/,woda/200ml/
PIĄTEK
Obiad:
Zupa warzywna z makaronem */Se,G/300g/, ryba panierowana /90g/R,J,G,Se/, surówka z ogórka kiszonego /60g/, ziemniaki /60g/G/, woda/200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym