CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

 

JADŁOSPIS OGÓLNY 17.06. - 21.06.24

 

PONIEDZIAŁEK
Obiad:
Zupa kapuśniak z ziemniakami i pietruszką zieloną* /Se, G, Go/300g/, kurczak z ryżem w sosie curry /120g/80g/G,Se/, woda /200ml/
WTOREK
Obiad:
Zupa szczawiowa z ziemniakami i lubczykiem*300ml /G,Go,N, Se/, pulpety w sosie pieczeniowym /90g/J,G,Se/, ogórek kiszony /70g/,kasza jęczmienna /90g/, woda /200ml/. diety : bm- zupa bez N
ŚRODA
Obiad:
Zupa jarzynowa z natką pietruszki*/ 300ml/G,Go,Se,.N/,spaghetti bolognese/200g/G,Se/, woda/ 200ml/, diety: bm – zupa bez N
CZWARTEK:
Obiad:
Zupa pomidorowo – paprykowa z zacierką i bazylią */Se,Go,G/300g/, filet z kurczaka w kukurydzianej panierce /J,G,Se /90g/, ziemniaki /90g/, marchewka z jabłkiem i chrzanem /70g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad:
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z koperkiem*/G,Se,Go/300g/, filet z ryby panierowany /80g/R,J,G/, surówka z kiszonej kapusty /70g/, ziemniaki /90g/, woda/200ml /

 


Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

 

Akcje w których uczestniczymy

EFS_z_podpisem.jpg
Copyright © 2024 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Saturday the 22nd. Siewierz