CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS ogólny 20.01. - 24.01.25
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką*/Se,G/300g/, makaron curry z warzywami /200g/G,Se/, woda /200ml/, diety: bG : makaron bg, zupa b/G
WTOREK:
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią/Se, N,Go,G/*300g/, ziemniaki /90g/, filet drobiowy w panierce kukurydzianej/90g/J,Se,G/, surówka z kapusty pekińskiej w sosie winegret/70g/, woda /
200ml/, dbG – panierka b/G , d – wege – kotlet warzywny , dieta bm- zupa bez N
ŚRODA
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i pietruszką zieloną*/Se,Go,G/300ml/, naleśniki z serem białym /200g/G,J,N/, woda/200ml/, d- bg –naleśniki bg, zupa z kaszy jaglanej , bm – naleśniki z dżemem
CZWARTEK:
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i koperkiem */Se,G,Go/300g/, makaron /G/90g/, gulasz drobiowy / 100g/G,Se/, ogórek kiszony/70g/,woda /200ml/diety: bG- makaron b/G, gulasz b/G , wege – gulasz warzywny
PIĄTEK
Obiad: Zupa z białych warzyw z grzankami*/300ml/G,Se,Go/, filet z ryby panierowany /80g/G,Se,R,J/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty czerwonej/70g/, woda /200ml/, diety: bg- zupa b/G i panierka b/G
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

JADŁOSPIS eliminacyjny: Gluten, mleko , produkty mleczne , drożdże
Tobiasz 20.01. - 24.01.25
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem */300g/Se/, makaron b/G curry z warzywami /200g/Se/, woda / 200ml/
WTOREK
Obiad; Zupa pomidorowa z ryżem */300g/Se/, filet w kukurydzianej panierce /J/Se/90g/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z pietruszką zieloną*/300ml/,naleśniki b/G z dżemem /200g/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami i koperkiem */300g/Se/, gulasz drobiowy b/G /100g/, makaron b/G /90g/, ogórek kiszony /70g/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z grzankami b/G */ 300ml/, filet z ryby w panierce b/G /J,R /90g /, ziemniaki /80g/, surówka z kapusty czerwonej /70g/, woda /200ml/
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym

JADŁOSPIS eliminacyjny : wieprzowina, żelatyna MARIANKA 20.01. - 24.01. 25
PONIEDZIAŁEK
Obiad: Zupa ziemniaczana */300g/Se,G/, makaron curry z warzywami /130g/G,Se/, woda /200ml/
WTOREK
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i bazylią /Se,Go, N,G/*300g/, filet z kurczaka w panierce kukurydzianej /90g/G,J,Se/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/,Se/, woda /200ml/
ŚRODA
Obiad: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z pietruszką zieloną*/Se,N,Go,G/300ml/, naleśniki z serem białym /200g/G,J,N/, woda/200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami i koperkiem */Se,G,Go/300g/,makaron G/90g /,Gulasz z indyka /Se,G/100g/, ogórek kiszony /70g/,woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Krem z białych warzyw z grzankami /Se,Go,G/*300g/, filet z ryby panierowany /
80g/G,R,J,Se/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty czerwonej /70g/, woda /200ml/
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska

 

Copyright © 2025 Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.
Thursday the 23rd. Siewierz