Drukuj

 


CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC

PRZERWY OBIADOWE:

I grupa- kl. I- III:  11:20- 11:35

II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30

 

JADŁOSPIS OGÓLNY 25.03. - 29.03.24

PONIEDZIAŁEK

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną * /Se, G,N, Go/300g/, makaron z serkiem

brzoskwiniowym /G,N/200g/ woda/200ml/ , diety: bm- makaron z mięsem , zupa bez N

WTOREK

Obiad:

Zupa kalafiorowa z makaronem i lubczykiem *300ml /G,Go,N, Se/, potrawka drobiowa /

100g/G,Se/Go/, ziemniaki/ 80g/,ogórek kiszony /70g/, woda 200ml, diety – zupa bez N

ŚRODA

Obiad:

Zupa barszczykowa z ziemniakami i natką pietruszki */ 300ml/G,Go,Se,.N/, pierogi ruskie /200g/G,N,J,Se/, woda/200ml/, diety: bm – zupa bez N i pierogi z mięsem

CZWARTEK:

Obiad:

Krupnik ryżowy **/Se,Go,G/300g/, kąski drobiowe w kukurydzianej panierce /J,G,Se /90g/, ziemniaki /90g/, marchewka z jabłkiem /70g/, woda /200ml/

PIĄTEK:

Obiad:

Zupa z tartych warzyw z makaronem i koperkiem */G,Se,N,Go/300g/, filet z ryby panierowany /90g/J,R,Se,G/, ziemniaki /90g/, surówka z kapusty kiszonej /70g/, woda /200ml /, diety : bm – zupa bez N.

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym