CATERING- BISTRO "ZŁOTA OWCA"- SOSNOWIEC
PRZERWY OBIADOWE:
I grupa- kl. I- III: 11:20- 11:35
II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30
JADŁOSPIS OGÓLNY 16.06. - 20.06.25
PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se,Go, N,G/300g/, spaghetti bolognese /200g/G,Se/,woda/200ml/, diety bg- makaron bg , bm- zupa bez N
WTOREK:
Obiad: Pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną*/300ml /Go,G,N,Se/, ziemniaki/90g/, filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych /90g/G, Se,J,O/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/,woda / 200ml/, diety- wege- tofu grillowane , bG – kotlet w panierce b/G , bm – zupa bez N
ŚRODA
Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem */300ml/Se,Go/, leniwe z sosem owocowym /200/40g/J,G,N /, woda /200ml/, diety: Bm- kluski jaglane
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z grysikiem i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se,G,Go,N /, makron z jogurtem truskawkowym/ 200g/G,N/, woda /200ml/, diety bm- zupa bez N i makaron z truskawkami , b/G – makaron b/G i zupa z kaszką kukurydzianą
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam , So- soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bez mleczna ,b/G – bez glutenu , wege – wegańska
JADŁOSPIS Eliminacyjny : Wieprzowina , żelatyna Marianka 16.06. - 20.06.25
PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se,N G/300g/, spaghetti
bolognese( mięso drobiowe) /200g/Se,G /,woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną*/300ml /Se, N,G/, ziemniaki/90g/, filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych /90g/J/Se,G/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem */300ml/Se,G/, kluski leniwe z sosem owocowym / 200g/40g/J,N/G/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se,G,N/, makaron z jogurtem truskawkowym /200g/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska
JADŁOSPIS Eliminacyjny : Gluten, mleko, produkty mleczne, drożdże
Tobiasz 16.06. - 20.06.25
PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se/300g/, spaghetti b/G
bolognese/200g/Se/,woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną*/300ml /Se/, ziemniaki/90g/, filet drobiowy panierowany w bułce b/G /90g/J/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad: Zupa ziemniaczana z majerankiem */300ml/Se/, kluski jaglane z sosem owocowym /200g/40g/J/, woda /200ml/
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se/, makaron b/G z sosem truskawkowy /200g/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska