CATERING- BISTRO ZŁOTA OWCA- SOSNOWIEC
PRZERWY OBIADOWE:
I grupa- kl. I- III: 11:20- 11:35
II grupa- kl. IV- VIII: 12: 20- 12: 30
JADŁOSPIS OGÓLNY 05.05. - 09.05.25
PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se,Go, N,G/300g/, spaghetti bolognese/200g/G,Se/,woda/200ml/, diety bg- makaron bg , bm- zupa bez N
WTOREK:
Obiad: Pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną*/300ml /Go,G,N,Se/, ziemniaki/90g/, filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych /90g/G, Se,J,O/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda / 200ml/, diety- wege- tofu grillowane , bG – kotlet w panierce b/G , bm – zupa bez N
ŚRODA
Obiad: Grochówka z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se,Go/, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem /200/G,N/, woda /200ml/, diety: Bm- ryż bez N
CZWARTEK:
Obiad: Zupa krem brokułowy z grzankami */Se,N,Go,G/300g/,pieczeń rzymska w sosie /90g/ 40g /Se,G,J/, kasza jęczmienna/G/90g/, surówka z marchewki /70g/, woda /200ml/, diety wege- gulasz warzywny, d bg; grzanki bG, kasza gryczana , bm -zupa bez N
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z grysikiem i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se,G,Go,N /, filet z ryby/ 80g /G,Se,R,J/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty kiszonej/70g/, woda /200ml/, diety : wege –tofu , bG – panierka b/G, zupa z ziemniakami , bm- zupa bez N
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam , So- soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bez mleczna ,b/G – bez glutenu , wege –
JADŁOSPIS Eliminacyjny : Wieprzowina , żelatyna
Marianka 05.05. - 09.05.25
PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se,N G/300g/, spaghetti bolognese ( mięso drobiowe) /200g/Se,G /,woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną*/300ml /Se, N,G/, ziemniaki/90g/, filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych /90g/J/Se,G/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda/ 200ml/
ŚRODA
Obiad: Grochówka z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se,G/, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem /200g/G/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa krem brokułowy z grzankami */Se,N,G/300g/,pieczeń rzymska z indyka w sosie / 90g/40g/Se, J,G/, kasza jęczmienna /G/90g/, surówka z marchewki /70g/, woda /200ml
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se,G,N/, filet z ryby panierowany /80g/R,J,G,Se/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty kiszonej/70g/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska
JADŁOSPIS Eliminacyjny : Gluten, mleko, produkty mleczne, drożdże
Tobiasz 05.05. - 09.05.25
PONIEDZIAŁEK:
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki * /Se/300g/, spaghetti b/G bolognese / 200g/Se/,woda/200ml/
WTOREK:
Obiad: Pomidorowa z ryżem i pietruszką zieloną*/300ml /Se/, ziemniaki/90g/, filet drobiowy panierowany w bułce b/G /90g/J/, surówka z kapusty pekińskiej /70g/, woda/200ml/
ŚRODA
Obiad: Grochówka z ziemniakami i majerankiem */300ml/Se/, ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem /200g/, woda /200ml/
CZWARTEK:
Obiad: Zupa krem brokułowy z grzankami b/G */Se/300g/,pieczeń rzymska w sosie /90g/40g/Se, J/, kasza gryczana /G/90g/, surówka z marchewki /70g/, woda /200ml
PIĄTEK:
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką*/ 300ml/ Se/, filet z ryby w panierce b/G /80g/R,J/, ziemniaki/90g/, surówka z kapusty kiszonej/70g/, woda /200ml/
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
Diety; Bm- bezmleczna ,b/G – bez glutenu , weg- wegetariańska